ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Κατά το διάστημα 25-28 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄τάξης του σχολείου στα Ιωάννινα. Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από τους/τις εκπαιδευτικούς κ. Ι.Ε Δαμιανίδη, κ. Δ. Μπάκου, κ. Μ. Πέττα και κ. Α. Μαντουβάλου περπάτησαν στην πόλη των Ιωαννίνων και επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό και Βυζαντινό Μουσείο της πόλης, όπου συμμετείχαν σε προσχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις, σε συνεργασία με το προσωπικό των μουσείων. Επίσης, μεταβαίνοντας στο νησί της λίμνης Παμβώτιδας, γνώρισαν τις ιδιαιτερότητες του τόπου και επισκέφθηκαν το μουσείο του Αλή Πασά, όπου παρουσίασαν ομαδική εργασία.

Στο πλαίσιο γνωριμίας τους με την ηπειρωτική ύπαιθρο επισκέφθηκαν τα Ζαγοροχώρια αλλά και τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Εκεί οι μαθητές συνειδητοποίησαν τη λειτουργία του αρχαίου θεάτρου, καθώς παρουσίασαν χορικά και διαλογικά αποσπάσματα από την τραγωδία “Ελένη” , την οποία διδάσκονται.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την απότιση φόρου τιμής στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, στον Κήπο των Ηρώων στην ιερή πόλη του Μεσολογγίου, όπου ομάδα μαθητών παρουσίασε σχετική εργασία. Η γνωριμία με την πόλη περιλάμβανε και επίσκεψη στις Αλυκές, συμπληρώνοντας έτσι την εικόνα για την ιστορική και οικονομική σημασία της συγκεκριμένης πόλης.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές επέστρεψαν φορτωμένοι σημαντικές εμπειρίες και αξέχαστε αναμνήσεις!