ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου γιορτάστηκε στο Σχολείο μας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και απελευθερωμένοι από τις δεσμεύσεις των υγειονομικών μέτρων!

Συγκεκριμένα στις 27 Οκτωβρίου μετά την παράδοση από τη διευθύντρια, κ. Καϊνού Ελένη, της σημαίας και τον ορισμό παρασταστών, οι μαθητές/τριες γιόρτασαν ανά τμήμα μαζί με τους καθηγητές τους, λόγω τεχνικών προβλημάτων στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Μαθητές διασκόρπισαν εφημερίδες της εποχής μέσα στα τμήματα και στη συνέχεια παρακολούθησαν βίντεο, άκουσαν σχετικές αφηγήσεις και ποιήματα, είδαν φωτογραφίες από εφημερίδες, περιοδικά και γελοιογραφίες της εποχής. Μετά την ολοκλήρωση της γιορτής ακολούθησε η επίδοση των βραβείων και αριστείων στους διακριθέντες μαθητές της προηγούμενης σχολικής χρονιάς από τους υπευθύνους των τμημάτων.

Τέλος, το σύνολο των εκπαιδευτικών και των μαθητών του Σχολείου απόλαυσαν τραγούδια σχετικά με την ημέρα, από τη χορωδία του Σχολείου με τη συνοδεία δύο μαθητών-κιθαριστών.

Τη γιορτή επιμελήθηκαν η φιλόλογος κ. Μαρία Πέττα και ο φιλόλογος Ειδικής Αγωγής κ. Απόστολος Πηγιάκης. Τη χορωδία και τους μουσικούς άσκησε η μουσικός του Σχολείου κ. Άννα Μαντουβάλου με τη βοήθεια του κ. Πηγιάκη.

Στις 28 Οκτωβρίου ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες/τριες της σημαίας, συνοδευόμενοι/ες από τον υποδιευθυντή του Σχολείου κ. Γιάννη-Ελεήμονα Δαμιανίδη, παραβρέθηκαν στη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Φωτεινή καθώς και στην κατάθεση στεφάνου. Στη συνέχεια η σημαία, η μπάντα και αντιπροσωπεία μαθητών/τριών, συνοδευόμενοι/ες από την  καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Γεωργία Κορακίδη παρέλασε σε κεντρικό δρόμο της πόλης μας.

Το μήνυμα της επετείου συμπυκνώνεται στους στίχους ενός τραγουδιού που τραγούδησε η χορωδία μας: “…τώρα κοιμούνται αγκαλιασμένοι, όπως το θέλησε ο θεός, να ‘ναι οι λαοί αδελφωμένοι, μαύροι, λευκοί ένας λαός”.