Εορτασμός Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821

Η Εθνική Επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 εορτάστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024. Την εορτή (χρονικό, ποιήματα, προβολή διαφανειών, παρουσίαση χορών με παραδοσιακές φορεσιές από τη συλλογή του σχολείου) επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες φιλόλογοι κ. Δροσούλα Μπάκου και Μαρία Κρικέλλα. Συμμετείχε με τραγούδια η χορωδία και ορχήστρα μαθητών του σχολείου, υπό τη διεύθυνση της μουσικού κ. Άννας Μαντούβαλου. Το τεχνικό μέρος της γιορτής κάλυψε ο καθηγητής γεωλόγος, κ. Δημήτρης Κωστής. Θερμές ευχαριστίες στην κ. Βασιλική Μαρμάρα, δασκάλα παραδοσιακών χορών και μητέρα μαθήτριάς μας, που φρόντισε οικειοθελώς την εμφάνιση του χορευτικού μας.

Μετά την ολοκλήρωση του εορταστικού προγράμματος ακολούθησε παράδοση της Σημαίας και ορισμός παραστατών από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Γρηγόρη Παλιεράκη, ο οποίος απηύθυνε και σύντομο μήνυμα για τη σημασία της εθνικής επετείου.

 

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου αντιπροσωπεία μαθητών συνόδευσαν τη σημαία μας στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής για τη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνου. Στη συνέχεια, συμμετείχαν με αντιπροσωπεία μαθητών/τριών του σχολείου μας στη μαθητική παρέλαση της πόλης, για να τιμήσουν τους αγώνες των ηρωικών μας προγόνων για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Περισσότερες φωτογραφίες από τη γιορτή μπορείτε να βρείτε εδώ