ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ

Το διάστημα 8-10/5 πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκδρομή της τρίτης τάξης του σχολείου στο Βόλο και το Πήλιο. Οι μαθητές/τριες συνοδευόμενοι/ες από τις  κ. Κ. Λιασή, Δ. Μπάκου και Μ. Πέττα στη διαδρομή προς τον Βόλο επισκέφθηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης Θερμοπυλών και ξεναγήθηκαν με ψηφιακό τρόπο στην ιστορία της περιοχής. 

Στο Βόλο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πτυχές της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας της πόλης μέσα από τις επισκέψεις τους στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπατά, στο Μουσείο Θεόφιλου και στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου.

Επίσης ήρθαν σε επαφή με την υπέροχη φύση του Πηλίου και γνώρισαν σημεία-σταθμούς για την ιστορία του Νεοελληνικού Διαφωτισμού και της Ελληνικής Επανάστασης. Σε διάφορα σημεία των επισκέψεων, ομάδες μαθητών/τιών παρουσίασαν εργασίες σχετικές με τον τόπο και την ιστορία του, τις οποίες είχαν ήδη εκπονήσει.

Είχαν τέλος την ευκαιρία  να συνυπάρξουν ευχάριστα, χαλαρά και διασκεδαστικά τόσο με τους συμμαθητές τους όσο και με τις καθηγήτριες τους, εμπειρίες που οι συνθήκες της τρέχουσας πανδημίας τούς είχαν στερήσει.

Υπήρξε μια καθ΄όλα επιτυχημένη εκδρομή.